Udo Alpfenkreuzer  2015

 

Nieuws

 

 

Headlines

Udo terug van vakantie en helemaal klaar voor de Oktoberfeesten. 

 

Headlines

Ook dit jaar is Udo weer te zien op vele Oktoberfeesten in het hele land.

 

Headlines

Udo grijpt net naast titel 'Beste Buur 2014'.

 

 

 

 

Een stukje geschiedenis.


 

Jarenlang kon men in Nederland maar bar weinig waardering opbrengen voor de Duitsers. Had dat nog met de oorlog te maken, of de verloren WK-finale van 1974? Het zal best, maar de laatste jaren is een verandering voelbaar. De kou lijkt een beetje uit de lucht en de sympathie groeit. Zo voetbalt het Nederlands elftal bijvoorbeeld tegenwoordig nog Duitser dan de Duitsers en schieten in heel Nederland de Oktoberfesten als paddenstoelen uit de grond.

Natuurlijk zijn er verschillen tussen Nederlanders en Duitsers. Maar van de andere kant passen we ook best goed bij elkaar. Nederlanders eten kaas, Duitsers drinken grote pullen bier. Kaas en bier gaan uitstekend samen. Nederlanders hebben humor, Duitsers grote pullen bier. Humor en bier gaan vaak hand in hand. Nederlanders dragen klompen, Duitsers Lederhosen en grote pullen bier. Nederlanders hebben windmolens, Duitsers grote pullen bier en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Nederlandse artiesten wisten al jaren de weg naar Duitsland moeiteloos te vinden, maar inmiddels volgt een enkeling de omgekeerde route. En van hen is Udo Alpfenkreuzer.